Weet je al wat voor soort partytent je wilt huren? Wat is het veschil tussen alle soorten tenten? Wij gaan je stap voor stap de verschillen uitleggen!

Feesttenten en Partytenten
Deze tenten zijn altijd te herkennen aan hun rechthoekige vormen. Het zeil bestaal uit PE of PVC. PE staat voor Polyethyleen (afdekzeil) en PVC voor Polyvinylchloride (dikte van vrachtwagenzeil).

De PVC dikte kan verschillen en wordt aangeduid met gram per m². Hoe hoger het gewicht per vierkante meter, hoe sterker het zeil. een nadeel is dat het totale pakket wel een stuk zwaarder en onhandelbaarder wordt. De naden van PVC partytent kunnen gestikt of thermisch gelast zijn. Gelaste naden zijn over het algemeen sterker.

De zeildikte van PE partytenten kan ook verschillen, de gewichtsklassen worden altijd aangeduid in gram per m². De naden van een PE partytent zijn eigenlijk altijd gestikt. Doorloop ingangshoogte van deze tent is standaard 200cm.

Veel voorkomende afmetingen van partytenten zijn 3x3, 3x4,5, 3x6, 4x4, 4x8, 5x8, 5x10 en 6x12 meter

Buizenconstructies zijn er voor zowel PVC partytenten als PE partytenten in diverse diameters, diktes, en afwerkingen. Vaak is het zo dat de diameter van de buis ook bepalend is voor de sterkte van de tent. Des te groter de diameter des te sterker de constructie van de partytent. Onze buizen zijn voorzien van een gepoeder coate verflaag op de buizen en zijn altijd minimaal 3,8 cm. dik.

Easy Up partytenten
Dit zijn partytenten welke in een paar minuten staan. Gemak dient de mens! Onze Easy Up tenten zijn van zwarte kwaliteit, minimaal 40 mm. hexagonaal frame. Dit zorgt voor een uitzonderlijk stabiel en sterk geheel. Onze opvouwbare partytenten kunnen in 5 verschillende hoogtes worden geplaatst. Afhankelijk van de straathoogte, obstakels en het soort evenement. Onze PopUp tenten zijn ideaal voor beurzen, stands, boven marktkramen, een feestje of boven een buffet. Al onze Easy Up partytenten en zijwanden zijn eindeloos waterdicht te koppelen!

Tip! Kijk voor meer informatie en het huren van een tent op onze partytent pagina!